Gjenvinnerdagen 2023

Tekst gjenvinnerdagen

22. august inviteres politikere i gamle Hedmark til Gjenvinnerdagen hos oss.

22. august arrangeres den nasjonale gjenvinnerdagen for tredje gang; en dag hvor politikere over hele landet inviteres til regionale aktører innen avfall og gjenvinning. Hensikten med dagen er å øke kunnskap om bransjen og de utfordringer som må løses for at vi sammen skal nå målsettinger innen sirkulær økonomi og klima.

På programmet hos oss:

Stensli Gjenvinning AS, som driver med jern og metaller, har 100 års jubileum i år. Vi lurer på hvordan deres hverdag har endret seg og hva de tror blir utviklingen og utfordringene for virksomheten framover.
Med Vegard Stensli, daglig leder Stensli Gjenvinning AS

Re:Inventar AS driver med gjenbruk, redesign og formidling av møbler og inventar og samarbeider bl.a. med Glomma Industrier. Vi hørte litt om planene for virksomheten for et år siden. Selskapet har nå realisert noen spennende prosjekter, som vi gjerne vil høre om.
Med Lars Erik Sikkeland, partner & daglig leder i RE:INVENTAR AS

Norsk gjenvinning er en stor nasjonal aktør innen gjenvinning og miljøtjenester. Selskapets visjon er «Det finnes ikke avfall mer». Norsk gjenvinning sier på sine hjemmesider bl.a.: «For oss handler sirkulærøkonomi enkelt sagt om å la markedet sikre mindre avfall, mer gjenbruk og økt bruk av sekundære råvarer i produksjonen av nye varer. Det handler om nye forretningsmodeller som fører til gjenbruk, ombruk og reparasjon av råvarer i omløp.» Vi lurer på hvilke krav det vil stille til oss som forbrukere, som lokale og regionale selskaper, som politikere. Vi lurer selvsagt også på hva råvarene vi leverer til selskapet blir til.
Med Yusuf Nebi Bastas, kommunikasjonsdirektør i NG Group (Norsk Gjenvinning)

Vi vil i tillegg gjøre en presentasjon av de mest relevante nasjonale målene som har kommet, eller er under planlegging, og orientere om hvordan det går med den planlagte gjenvinningsaktiviteten hos Forestia på Braskereidfoss.

Dato: 22. august 2023

Tid: kl. 11-13

Sted: kretsløpsparken til Sirkula, Holmefaret 16, Furnes ved Hamar. Kjør innkjøring til Resirkula/Sirkulas administrasjon og besøkssenter, og parker ved Resirkula. Gå inngang til kafeen Bite’ti. 

Om Gjenvinnerdagen 2023

Vårt samfunnsoppdrag er å håndtere avfallet vårt, og få ut alle verdifulle ressurser som kan resirkuleres og gjenbrukes. Dette er et oppdrag som blir enda viktigere fremover, ettersom vi har klimamål å oppfylle; klimamål som krever at Norge blir en mer sirkulær økonomi. Vi må omstille oss og ta bedre vare på ressursene vi bruker, og i minst mulig grad hente ut nye ressurser fra en overbelastet og sårbar natur. 

Norge har forpliktet seg til å materialgjenvinne eller ombruke 65 prosent av avfallet i 2035, og dette medfører at det kommer stadig strengere krav til innsamling og gjenvinning, senest med nye utsorteringskrav for mat- og plastavfall fra husholdninger og virksomheter.

Dette vil påvirke gjenvinningsbransjen, hele næringslivet og alle husholdninger. Dermed påvirker det også kommunepolitikere. Mer ombruk og materialgjenvinning vil kreve investeringer i anlegg, teknologi og logistikk. Men det vil også skape muligheter for lokale arbeidsplasser og mer verdiskapning.

Vi håper så mange kommunepolitikere som mulig i gamle Hedmark har anledning til å delta på arrangementet. Invitasjon er sendt politikerne. Meld gjerne fra til oss om du kommer.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Vi vil bruke din og andres tilbakemelding for å kontinuerlig forbedre denne siden.

Hva forsøkte du å finne?